Farming rehberi

   Göçebe yaşamdan bıktıysanız yapmanız gereken şey tarihte de olduğu gibi tarım yapmaya başlayıp yerleşik hayata geçmektir. Bunun için 4 şeye ihtiyacımız var; Ekin tarlası(crop plot), su, tohum, gübre. Crop plotların 3 boyu var ve öyle her tohum hepsinde yetişmiyo, tohumların hangi crop plotta yetiştiğine aşağıdaki tablodan bakabilirsiniz.

   Ekin tarlaları    (crop plots)
İçinde yetişen tohumlar
Small crop plot
Small crop plot
Amarberry
Azulberry
Mejonerry
Narcoberry
Stimberry
Tintoberry

Medium crop plot
Medium crop plot


Amarberry
Azulberry
Mejonerry
Narcoberry
Stimberry
Tintoberry
Citronal
Longrass
Rockarrot
Savoroot
Plant species X


Large crop plot
Large crop plot


Amarberry
Azulberry
Mejonerry
Narcoberry
Stimberry
Tintoberry
Citronal
Longrass
Rockarrot

Savoroot

Plant species X



   Tohumları elinizle etrafınızdaki çalılardan toplayabilir ya da mamut, trike, bronto vb dinazorlarla da elde edebilirsiniz. Henüz oyuna gelmedi ama yapımcılar tarafından duyurulan Iguanodon adında bir dinazor sayesinde yakın zamanda yemişleri de tohuma dönüştürebileceğiz.
   İnventormizdeki tohumu crop plotun inventorisine ekledikten sonra suyunu ve gübresini de verirsek "seeded" evresine giririyoruz. Çabalarımızın sonucu olan meyveleri alabilmek için yaklaşık 24 saat beklememiz gerekiyor.
   1. Seeded (0-1 dakika)
   2. Seedling (yaklaşık 7 oyun günü)
   3. Midling (yaklaşık 5 oyun günü)
   4. Growthling (yaklaşık 1-2 oyun günü)
   5. Fruitling (bu evrede meyveleri toplayabiliriz)
   Eğer ekinimiz serada yani greenhousedaysa çok daha kısa sürmektedir. Suyunu borularla bir sistem yaparak temin edebiliriz ancak bunu ekinimiz kapalı ortamdaysa yapmalıyız çünkü açık havada yağmur ve kar ekinin tüm su ihtiyacını karşılamaktadır.


   Ekinimizin büyüyüp ürün vermesi için gübreye de ihtiyacımız bulunmaktadır. Gübreyi crop plotun içerisine direk koyabileceğimiz gibi daha uzun süre dayanması için onu fertilizera çevirerek de koyabiliriz. Bunun için iki yöntem bulunmaktadır. Birincisi, thach ve dışkıyı compost bin içerisine koyarak dışkıyı fertilizera dönüştürebiliriz. İkinci yöntem ise dışkıyı direk dung beetle adında bir böceğin içine koyarak dışkının fertilizera dönüşmesini bekliyebiliriz. İkince yöntem verim olarak ilk yönteme göre daha iyidir, thatchle filan uğraşmazsınız ayrıca küçücük böcek compost binlere göre daha az alan kaplar.